Szilva pálinka

Mályinkai Szilva Pálinka

A "SZILVÓRIUM" fogalom Magyarországon. Szilvapálinka 55 %V/V=SZILVÓRIUM.

A szilva, az aszalt szilva, a szilvalekvár, a szilvórium a falusi lét fontos eleme volt egykoron.

A Mályinkai Pálinkafőzdében hagyomány a bérfőzetők igénye alapján is az 55 fokos szivórium készítése a mai napig is.

A mályinkai gyümölcsösökben termő Duránci-szilva, (mely nem válik el a magrésztől) mézédes, kissé muskotályos zamatú gyümölcs. A duránci szilvafa kártevőknek ellenálló fajta. Ezen a vidéken nem igen kezeli vegyszerekkel a fákat egy Gazda sem, mert nem igényel kemikáliát.

Ha valami megfelel a "bio" - megjelölésnek, akkor az itt termő szilva valóban "bio"-gyümölcs. A duránci szilvából főzött pálinka nagyon ízletes, jellegzetes, különleges. Ebből készítettem a Mályinkai Szilvapálinkát, melyet gyümölcs-ágyon érlelek.

Besztercei-szilva, Vörös-szilva, Bódi-szilva a Bükk-hegység lábánál ezek a szilva-fajták honosak, északon vagyunk, ahol ezek a fajták jobban bírják a fagyzugo, huzatos éghajlatot.

Egyedi címke készítése

Barátjának, ismerősének, családtagjának készíttethet egyedileg címkézett pálinkát, melyen elhelyezhető üdvözlet, köszöntő, idézet igényei szerint.

Kérem, töltse ki az alábbi űrlapot, ha igényli ezt a szolgáltatást:

Név:

 
E-mail:

 
Telefon:

 
Címke szövege:

 

Szilva pálinka

HIBA Hiba: No session saved.